home
HOME  » ACTIVITEITEN  » -12

KLEUTERKAMPEN en SPEELPLEINWERKING 

Vanaf deze zomer worden kinderen -6 jaar ingeschreven in het Kinderparadijs. De + 6 jarigen die opvang nodig hebben schrijven ook in via het Kinderparadijs maar nemen deel aan de activiteiten van de speelpleinwerking.

Kleuterkampen met en zonder opvang:
inschrijven via het Kinderparadijs:

- I-school: login en wachtwoord aan te vragen bij het Kinderparadijs
- Tarieven: Maximaal 12 euro per dag (drankjes en 4-uurtje inbegrepen, exclusief de flexibele opvang)

Speelpleinwerking met opvang voor 8u en na 16u45: inschrijven bij het Kinderparadijs
- Zie inschrijvingen ‘Kleuterwerking met en zonder opvang’

Speelplein zonder opvang voor 8u en na 16u45: inschrijven bij de jeugddienst via:
- http://www.i-school.be/login
- Op de dienst: de Schiervelstraat 17 bus 1, 3700 Tongeren.
- Tarieven:
- 5 dagen-week: € 45,00
- 4 dagen-week: € 36,00

Sociaal Tarief: Denkt u in aanmerking te komen voor een sociaal tarief? Meldt u dan aan bij de sociale dienst van de Semper (Dijk 124). Zij zullen nagaan in welke mate er een tussenkomst kan voorzien worden.
Heeft u recht op een verhoogde tegemoetkoming (o.a. omnio en WIGW-statuut, budgetbegeleiding, schuldbemiddeling) laat dit dan weten wanneer u uw kind(eren) inschrijft
.

SPEELPLEINWERKING ZOMER 2018

Week 1 (2/07/2018 – 6/07/2018) – Time traveller

We gaan op reis met de teletijdmachine. Jij toch ook? We vliegen plots en vlug, met een zucht naar een andere planeet, miljoenen jaren terug in de tijd…..om ons daarna met de raketmachine over de oceaan naar de toekomst te katapulteren.

Week 2 (9/07/2018 – 13/07/2018) 4 dagen week – De verlaten boerderij

We begeven ons op een boerderij in Mulken maar… wat is het hier stil? Geen koeien die loeien, schapen die blaten of honden die stoeien. Het hok van de varkens ligt er maar proper bij. Er ligt zélfs geen poes op haar zij. Boer Bastiaan en boerin Liese zitten stilletjes op een hooibaal. ‘Wat moeten we nu toch doen Bastiaan?’ Zucht Liese. ‘Ik mis de koeien die loeien, schapen die blaten en de honden die stoeien,… Waar hebben we dit toch aan verdiend?’. Boer Bastiaan neemt Liese in zijn armen. ‘Het komt allemaal wel goed Liese, geloof mij maar! Ik heb voor hulp gezorgd!. Ik heb de hulp in geroepen van Laura, mijn nichtje! Zij komen ons redden!’ Liese kijkt hem verbaasd aan. ‘Ik ben benieuwd wat je nu weer allemaal uitspookt Bastiaan…’.

Week 3 (16/07/2018 – 20/07/2018) – Ik ben een echte held

Indra wil een held zijn. Zij gaat buiten op zoek naar iemand in nood. Maar haar reddingsactie gaat mis. Indra kan het niet alleen. Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek. Tiem de oppersuperheld komt Indra helpen om van haar een echte superheld te maken. Gaat dit lukken en kunnen jullie Tiem helpen om van Indra ook een superheld te maken?

Week 4 (23/07/2018 – 27/07/2018) – Detectivebureau “Lange Neus & Snorremans

Drie dagen lang is het al een drukte van belang in het kantoor van het detectivebureau "Lange Neus & Snorremans.". Er rinkelen constant telefoons, er piepen faxen, die meters papier uitspuwen, emails die binnenkomen en emails die worden verzonden, er wordt gesurft over internet. Mensen die hevig zwetend en met hun armen heftig zwaaiend zitten te vergaderen. Mensen die lopen te ijsberen, mensen die al uren voor zich uit zitten te staren. Kortom: paniek alom! Want wie o wie heeft Duchesse Leontien Deburghraeve haar lievelingspop gestolen?£

Week 5 (30/07/2018 – 3/08/2018) – Atlantis de gezonken stad

Elfduizend jaar geleden lag er een wonderlijk eiland in de Atlantische Oceaan. De bewoners waren hun tijd ver vooruit. Terwijl de mensen in de rest van de wereld nog met stenen en pijlen achter dieren aan zaten stond er bij de eilandbewoners elke dag een bord vol vers eten op tafel. Ze droegen zelfs sieraden en kleurrijke kleding. Deze rijke inwoners gingen zich steeds hebberiger gedragen en als straf voor hun verwende gedrag ging de stad samen met de inwoners kopje onder in de zee. Ge jij mee op ontdekking naar de gezonken stad?

Week 6 (6/08/2018 – 10/08/2018) – Er was eens …

De sprookjesschrijver zit zuchtend op een omgevallen boomstronk van zijn sprookjesbos. Het is erg gesteld tegenwoordig met al die sprookjesfiguren. Ze vragen voortdurend opslag, eisen meer vakantie enz…. De schrijver verdient eigenlijk niet zoveel geld met het schrijven van die verhalen dus hij kan zijn werknemers al helemaal niet véél loon geven. Hij heeft de jobkrant al opgebeld om hem te helpen, maar niemand reageerde. Zouden er nog mensen bestaan die willen werken in het sprookjesbos? Eens kijken wat we nog nodig hebben, een Wolf, een Hans met zijn Grietje, een prins, een koning, een heks, een fee,… Ben jij misschien wie we zoeken?

Week 7 (13/08/2018 – 17/08/2018) 4 dagen week – HET LABYRINT VAN TOETANCHAMON

Help je archeoloog Sir Johnson zich een weg banen tot de schat van Toetanchamon! Hierbij moet je talloze obstakels overwinnen en uw behendigheid en snelheid bewijzen!
Dit is echter niet zo eenvoudig als het lijkt! Grote rotsblokken wegduwen, mummies ontwijken, geheime doorgangen zoeken en activeren... Bovendien moet je talrijke valstrikken vermijden die her en der zijn verspreid in de graftombe: goden die plotseling uit de bodem verrijzen, giftige pijlen, dodelijke rook, de bodem die onder uw voeten afbrokkelt...

Week 8 (20/08/2018 – 24/08/2018) – Lea gaat op wereldreis

Lea hoort van josje over haar wereldreis. Zij wil ook graag reizen en avonturen beleven, maar ze wordt ziek. Wanneer Lea in bed ligt, bedenkt ze dat ze meteen wil vertrekken. Ze begint te graven met haar schep en belandt op de Noordpool. Een ijsbeer laat haar alles zien. Lea vindt het er erg mooi, maar krijgt het koud en besluit verder te graven. Ze belandt in de Sahara en mag zomaar meedoen aan een dromedarisrace! Lea wint en krijgt een gloednieuwe schep. Zo graaft Lea verder naar allerlei werelddelen. Overal maakt ze kennis met een dier dat er woont. Maar Lea krijgt heimwee naar haar eigen huis. Dan wordt Lea wakker en al haar vrienden staan aan haar bedje. Ze vertellen haar dat ze ziek is geweest en ze hebben haar verzorgd. Maar waar komt die nieuwe schep vandaan?

Week 9 (27/08/2018 – 31/08/2018) – Groeten uit de Rimboe

Ga je mee naar de Rimboe? Met zijn wilde dieren en kleurrijke planten kan je er uren rondlopen. Misschien vind je wel een inheemse stam. Dans je mee met op het ritme van de djembés. Leer je speervissen en jagen op dieren. Beleef de safari van je leven en check je snel in.

Extra Kampen:

week 2 (09/07/2018) : “HAPPY KIDS” zomerkampje (6 tem 9 jaar)

week 6 (06/08/2018) : “HAPPY KIDS” zomerkampje (9 tem 12 jaar)

Tijdens dit kampje gaan we op een leuke, speelse manier werken rond :
‘Wat is geluk en gelukkig zijn ?’, rond ‘Pestgedrag en zelfvertrouwen’ en rond ‘Dankbaarheid en positieve gedachten’.
We gebruiken hiervoor verschillende spelletjes en technieken waaronder
EFT (Emotional Freedom Techniques) om de kids weerbaar te maken tegen pestgedrag, angsten, stress en zoveel meer….
De sessies van Happy Kids gaan door in de voormiddag. Tijdens de namiddag sluiten de kinderen aan bij de speelpleinwerking.
Prijs: € 45,00/ week
Inschrijven: Zie speelpleinwerking
 

OPGELET 

De kampen en activiteiten waaraan uw kind(eren)hebben deelgenomen worden achteraf gefactureerd door de financiële dienst van de stad.
Bij annulatie (minder dan 7 dagen voor de grabbelaaractiviteiten en voor 20 juni voor de zomerkampen) wordt er 12,50 euro administratiekosten aangerekend.
 

Kleuterkampen 

KLEUTERKAMPEN ZOMER 2018 (Kinderparadijs)

Week 1 (5 dagen) 2/7-6/7/2018 - Superhelden
Wie houdt er niet van superhelden ? Superman, Batman, Hulk en Spiderman. Uiteraard mogen de dames niet ontbreken : Wondergirl of Catwoman. Ook Mega Mindy en Mega Toby komen meespelen. Komen jullie ook ? allerlei avonturen, spelletjes en reddingsacties.

Week 2 (4 dagen) 9/7-13/7/2018 (11/7 gesloten) - Ninja Turtels
Reporter April O’Neill ontdekt de vier broers : Donatello, Leonard, Rafaël en Michelangelo. Met welke turtle kan jij jezelf identificeren ? Donatello, de wetenschapper Michelangelo, de teenager ? Leonardo, de student ? of Rafaël, de vechterbaas ? Kom en zoek het samen met ons uit.

Week 3 (5 dagen) 16/7-20/7/2018 - Sprookjesbos
Het Kinderparadijs wordt een sprookjesbos. We gaan op stap met Robin Hood, Assepoester, Klein Duimpje, De wolf en de zeven geitjes en natuurlijk Sneeuwwitje. Allerlei leuke avonturen staan ons te wachten. Weet jij waar het kleine geitje verstopt zit ? Kan jij de kabouters ontdekken ?

Week 4 (5 dagen) 23/7-27/7/2018 - Paw Patrol in avonturenbaai
We besteden elke dag van deze week aan een ander personage. Ken jij ze al allemaal ? Ryder, Marschall, Rubble, Chase en Skye. We leren hun voertuigen kennen en doen verschillende leuke spelletjes met Paw Patrol in de hoofdrol.
 

Week 5 (5 dagen) 29/7-3/8/2018 - Monsters en Co
Een andere wereld is bevolkt door monsters. Deze monsters halen hun energie uit angstkreten van de kinderen. Daarom komen de monsters naar de aarde om de kids te laten schrikken. Maar tegenwoordig zijn de kinderen niet meer zo snel bang. Wie komt meespelen met Sulley en Mike ?

Week 6 (5 dagen) 6/8-10/8/2018 - Disneyland Plinius
Wat is er leuker dan spelen met Alladin, Alice in Wonderland, Peter Pan, Woody of Winnie The Pooh. Onze begeleiders zorgen voor gepaste spelletjes en nemen jullie mee in een wonderleuke tijd op Plinius.

Week 7 (4 dagen) 13/8-17/8/2018 (15/8 gesloten) - Mickey’s en Minnies Clubhouse
Wij volgen de avonturen van Mickey en Minnie. We gaan vissen, naar de boerderij, houden een strandfeest, zoeken een schat en dansen op het gemaskerd bal. Bovendien komen al onze vriendjes mee doen : Pluto, Daisy en Donald, Kwik, Kwek en Kwak, ….

Week 8 (5 dagen) 20/8-24/8/2018 - Ti Ta Tovenaar
We leren de verstrooide tovenaar in zijn luchtkasteel kennen. We kijken vol verwondering in zijn grote toverboek met spreuken en laten de wereld stil staan door in onze handen te klappen. We maken lekkere browsels voor het Grobbekuiken en de Grobbebollen. Tika, Kwark, en Tato doen natuurlijk mee.

Week 9 (5 dagen) 27/8-31/8/2018 - Cowboys en Indianen
Onze laatste week van de vakantie. Onze locatie wordt omgebouwd tot een heuse cowboy-stad. We passen onze outfits aan. Leren lassowerpen, vee samen drijven en hoefijzer gooien met Cowboy Billie en de Boem Indiaan. We leren cowboydansen voor het afsluitfeest. Pret is verzekerd.